Vaccination af killinger

​Hos Dyrlægehuset i Odense anbefaler vi, første sundhedsundersøgelse og vaccination af killinger i 12-ugers alderen og igen ca. 4 uger efter. Hvis killingen f.eks. er fra et kattehjem og allerede er vaccineret første gang, vil der typisk gå 4 uger, inden den skal vaccineres igen.

Hvis killingen allerede har fået første vaccination, vil vi undersøge, hvilken vaccine den har modtaget. Dette vil typisk stå i killingens sundhedsbog. Derefter vil vi give vores anbefaling af det efterfølgende vaccinationsprogram.

Hvis killingen ikke har modtaget nogen vaccination, anbefaler vi, at man starter vaccinationsprogrammet / sundhedsundersøgelse op, når den er 12 uger gammel. Typisk vaccineres killingen 2-3 gange, hvorefter vaccinationerne vedligeholdes med et individuelt vaccinationsprogram. Vaccinationen af killingen er med til at forebygge eventuelle sygdomme, ved at stimulere udviklingen af antistoffer. Her står vi klar med råd og vejledning omkring forskelige vaccinationer.

Når vi ser killingen første gang i Dyrlægehuset i Odense, er det vigtigt, at både den lille, nye killing og dens ejer føler sig tryg og godt tilpas. Vi sætter derfor god tid af til disse undersøgelser.

Vaccination af killinger, katte vaccination hos Dyrlægehuset Odense